• Medzinárodný deň Rómov

          • 8.4. je deň, kedy si pripomíname Medzinárodný deň Rómov. Pri príležitosti tohto dňa sme žiakom pripravili bohatý športový program, rôzne športové hry, súťaže a aktivity.  Nechýbala dobrá nálada a úprimný úsmev žiakov, ktorým sa podarilo v jednotlivých súťažiach zvíťaziť. Po športovom programe nasledovalo vyhodnotenie, úspešní žiaci si prevzali diplomy.  V závere športového dňa nám pani riaditeľka uvarila výborný guľáš , na ktorom si pochutila celá škola.  Domov sme odchádzali s príjemnými zážitkami a plným bruškom. 

          • Deň narcisov 2023

          • Deň narcisov je jedinečná verejno-prospešná finančná zbierka Ligy proti rakovine. Už 26.. rok ulice miest a obcí v jediný deň v roku – tentokrát 20. apríla (štvrtok)- zaplavia žlté narcisy. Každý, kto si narcis pripne na svoj odev, vyjadrí týmto gestom podporu a spolupatričnosť ľuďom, ktorí bojujú s rakovinou. Naša škola nezabudla na tento významný deň a zapojila sa do zbierky tiež. Okrem toho, že sa vyzbierali finančné prostriedky  pre onkologických pacientov, naši žiaci sa dozvedeli aj niečo viac. Prostredníctvom krátkej prednášky získali vedomosti o rakovine, o jej rizikách, o organizácii ,,Liga proti rakovine“. Dozvedeli sa, prečo si pripíname na odev narcis, od akého roku slávime tento deň, pre koho a za akým účelom sa zbierajú finančné prostriedky a na čo všetko ich môžu pacienti využiť. Táto prezentácia bola sprevádzaná rôznymi aktivitami, kde si žiaci oprášili vedomosti, zručnosti a svoju šikovnosť. Netreba zabúdať na to, že nie len peniaze dokážu zlepšiť život onkologických pacientov, ale aj samotná propagácia a o toto sme sa snažili aj my. ,,Som len obyčajný kvet, ale jediný deň v roku mám obrovskú silu!“    

          • S vďakou našim mamám

          • Aj v tomto školskom roku sme sa zapojili do krajskej kreatívnej súťaže s názvom „S vďakou našim mamám“, ktorú vyhlásila Spojená škola, Kostolné námestie 28, Kežmarok už ako XIII.ročník, určenú pre žiakov ŠZŠ kraja Prešov a žiakov ZŠ kežmarského okresu. Do súťaže sme zaslali 4 výtvarné práce.

          • Súťaž o najkrajšie veľkonočné vajíčko

          • Deň pred veľkonočnými prázdninami sa v našej škole uskutočnilo vyhodnotenie súťaže o najkrajšie veľkonočné vajíčko. Žiaci vytvorili krásne vajíčka a kraslice, použili rôzne techniky i materiál ako lepenie, olepovanie, maľovanie, strihanie. Šikovné ručičky a tvorivosť našich žiakov prispeli ku krásnym výtvorom. Naša pani riaditeľka mala ťažkú úlohu, vybrať z každej triedy to najkrajšie. Ocenení boli títo žiaci: Kevin Miko, Jessika Siváková, Alexander Ferenc, Kiara Kaľová a Nikoleta Ferencová. Ďakujeme všetkým šikovným a kreatívnym súťažiacim, víťazom srdečne blahoželáme a všetkým žiakom a zamestnancom školy prajeme pokojné a požehnané veľkonočné sviatky, naplnené láskou, zdravím a vzájomným porozumením.

          • Návšteva obecnej knižnice

          • Naši žiaci II. stupňa navštívili Obecnú knižnicu v Zborove. Pani knihovníčka nás milo privítala a vysvetlila ako to v knižnici funguje, kde sa aké knihy nachádzajú a ako sa požičiavajú. Pripomenula 100. výročie narodenia významnej slovenskej spisovateľky predovšetkým pre deti a mládež K. Bendovej. Prezreli si jej tvorbu, porovnávali staršie a novšie vydania jej kníh a spoločne čítali. Zakončili sme to aj malou súťažou, v ktorej si žiaci preverili vedomosti z rozprávok.Touto návštevou si posilnili vzťah k čítaniu a ku knihám. Bol to pekný zážitok.

          • Hviezdoslavov Kubín  2022/2023

          • Dňa 5. apríla 2023 sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. Žiaci sa na súťaž  zodpovedne pripravili. Bolo to vidieť na ich prednese. Porota ocenila týchto žiakov:

            I. kategória  - 2. až 4. ročník  „Poézia“

            1.miesto – Olívia Miková ( 4. ročník)

            2.miesto – Brian Bužo  (4. ročník)

            3. miesto – Samuel Ferenc  (3.ročník)

            Cena poroty – Daniela Ferencová  (4. ročník)

            II. kategória  - 5. až  9. ročník    „Poézia“

            1.miesto – Kevin Miko  (5.ročník)

            2.miesto – Jaroslav Mika  (5.ročník)

            3.miesto – Alexandra Cinová  (5.ročník)

            Cena poroty – Lesana Kováčová  (5.ročník)

            II. kategória -  „Próza“

            1.miesto – Karolína Siváková  (5.ročník)

            2.miesto – Sára Siváková  (7.ročník)  

             Víťazom srdečne blahoželáme!

          • Svetový deň vody

          • Svetový deň vody je určený na 22.marec už od roku 1993. Vyhlasuje ho každoročne OSN, ktorá vždy určí niektorú oblasť , na ktorú je daný rok zameraný. Tohtoročná téma s názvom ,,Urýchlená zmena,, upriamuje pozornosť na vyriešenie krízy nedostatku vody a osvety v oblasti hygieny. Každoročne sa v našej škole organizuje Deň vody , do ktorej sa zapájajú žiaci všetkých ročníkov. Význam vody pre našu planétu je veľmi dôležitý. Od existencie vody závisí život na našej planéte. Vodu potrebujú ľudia, zvieratá a rastliny. Bez vody by život na našej planéte Zem neexistoval. Deň vody sme začali ukážkou a ochutnávkou minerálnej a čistej vody, kde sme si povedali o vlastnostiach vody. Dôležité sú pre nás aj vody minerálne, ktoré obsahujú látky potrebné pre ľudský organizmus. Krátka prezentácia o význame vody, zdrojoch vody, ich znečisťovaniu predchádzala krátkemu kvízu o vode.  Správne odpovede boli ohodnotené modrou kvapkou a cenami. Najviac správnych odpovedí mali títo žiaci : Jozef Miko / 5.roč./Jessica Siváková /4.roč./Oliver Ferenc / 4.roč./Kevin Miko / 5.roč./ Nikolas Ferenc /9.roč./Bryan Šivák / 5.roč./Valentín Miko / 2.roč./. V ďalšej časti mali žiaci II. stupňa vyplniť PL, ktorý bol zameraný na využitie vody a vymaľovať kvapku vody, činnosťou, na čo vodu používame. Mladší žiaci vymaľovali omaľovanky, na ktorých bol znázornený ,,Kolobeh vody v prírode,,.

            V závere sme si pozreli rozprávku o ďalšom využití vody : plávanie, kúpanie, člnkovanie. Svetový deň vody je medzinárodný deň oslavy vody a hlavne príležitosť dozvedieť sa viac o problémoch súvisiacich s vodou.

          • Global Money Week 2023 - finančná gramotnosť

          • Naša škola sa prvýkrát zapojila do celosvetovej kampane  pod názvom Global money week 2023, ktorej koordinátorom je Národná banka Slovenska pod záštitou OECD. Cieľom aktivít bolo vzájomne diskutovať, hrať sa, tvoriť, čítať a spoločne zdieľať vedomosti, názory, zručnosti a postoje o peniazoch, šetrení, sporení a finančných rozhodnutiach, aktívne pristupovať v komunite. Poskytovať priestor deťom vyjadrovať sa k otázkam týkajúcich sa financií a poskytovať im právo "byť vypočutí“. Niekoľko konkrétnych činností žiakov prvého aj druhého stupňa, zachytávajú priložené fotografie.

      • Kontakty

        • Špeciálna základná škola, Školská 478, Zborov
        • 0908883624
        • 054/4798312
        • Školská 478 Zborov 08633 Zborov Slovakia
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje